Skillnader på segelduk och solsegel?

Har du hört talas om solsegel och tänker att det är detsamma som en segelduk? Då är det inte helt korrekt. Dessa kan påminna om varandra, i utseende, men det skiljer sig åt i material, tillverkning och användningsområde, läs mer här om detta. Ett solsegel kan på håll se ut som en segelduk, men båtsegel är byggda för att fånga vinden på ett visst sätt. 

Ett solsegel ska inte fånga vinden, det sätts upp för att skydda mot sol, regn och är tåligare än ett segel för båten. Solseglen kan varieras på flera sätt och de kan sättas upp på olika sätt. Du kan alltså få din uteplats så som du vill med denna form av solskydd. Dukens material är hållbart och har egenskaper gör att det fungerar mot både sol och regn.

Duk för segel eller duk för sol?

Ett solsegel är det du ska ha, om du vill skydda din uteplats för solen och en segelduk, passar bäst på båten. De solsegel som är för uteplatser kan anpassas på olika sätt för både montering och i formen på hur det ser ut. Du kan ha ett solsegel på alla typer av uteplatser. Montera upp så att det ser ut som ett segel eller montera det så att det ser ut som ett tak. Du kan också montera upp det så att det fungerar som en slags markis då du rullar ut och rullar in det.

Om du vill ha ett skräddarsytt segel för solen, så ska du kontakta Designsegel. De har olika solsegel som alla är av högsta kvalitet och de kan skräddarsy ert segel så att det passar just din uteplats eller altan. Det innebär att du får ett solsegel som blir rätt i mått och som ger både skugga och skydd mot väta.